18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Pod Prosiakiem w Tychach. Trzy lata po Magdzie Gessler

JOL
3. urodziny Restauracji Pod Prosiakiem
3. urodziny Restauracji Pod Prosiakiem Jolanta Pierończyk
Restauracja Pod Prosiakiem w Tychach świętuje dziś 3. urodziny. Dziś mijają dokładnie trzy lata od uroczystej kolacji z Magdą Gessler kończącej kuchenne rewolucje w tyskiej restauracji Jolanty Jakubowskiej.

Restauracja Pod Prosiakiem w Tychach "urodziła się" 24 września 2010 roku. - Tego dnia dostałam nowe życie i nową szansę - mówi Jolanta Jakubowska, właścicielka restauracji.

Magda Gessler zrobiła tu prawdziwą rewolucję. Z restauracji o nazwie "Koloseum", która miała ambicję serwować dania kuchni włoskiej, pod dyktando Magdy Gessler powstała Restauracja Pod Prosiakiem serwująca dania kuchni śląskiej.

- Magda Gessler powiedziała mi, że powinnam pójść w kierunku takiej kuchni, na jakiej się najbardziej znam, a nie da się ukryć, że najbliższa jest mi kuchnia śląska. Zaufałam jej. Zgodziłam się nawet na nazwę "Pod Prosiakiem", bo zdaniem Magdy Gessler prosiak, wieprzowina właśnie kojarzy się z kuchnią śląską - mówi Jolanta Jakubowska

Przeobrażenie "Koloseum" w Restaurację Pod Prosiakiem opłaciło się. Jolanta Jakubowska uważa, że to była dobra decyzja.
.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tychy.naszemiasto.pl Nasze Miasto