Restauracja Pod Prosiakiem w Tychach "urodziła się" 24 września 2010 roku. - Tego dnia dostałam nowe życie i nową szansę - mówi Jolanta Jakubowska, właścicielka restauracji.
Magda Gessler zrobiła tu prawdziwą rewolucję. Z restauracji o nazwie "Koloseum", która miała ambicję serwować dania kuchni włoskiej, pod dyktando Magdy Gessler powstała Restauracja Pod Prosiakiem serwująca dania kuchni śląskiej.
- Magda Gessler powiedziała mi, że powinnam pójść w kierunku takiej kuchni, na jakiej się najbardziej znam, a nie da się ukryć, że najbliższa jest mi kuchnia śląska. Zaufałam jej. Zgodziłam się nawet na nazwę "Pod Prosiakiem", bo zdaniem Magdy Gessler prosiak, wieprzowina właśnie kojarzy się z kuchnią śląską - mówi Jolanta Jakubowska
Przeobrażenie "Koloseum" w Restaurację Pod Prosiakiem opłaciło się. Jolanta Jakubowska uważa, że to była dobra decyzja.
.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?