Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

II Kulinarny Ogień dla Świetlikowa w Tychach: wielkie gotowanie, degustacje, konkursy PROGRAM

RED
II Kulinarny Ogień dla Świetlikowa w Tychach, na terenie Browaru Obywatelskiego, odbędzie się w niedzielę, 13 października 2019 r. w godz. 13-19.30 z udziałem ponad 40 szefów kuchni z całej Polski. W programie: kulinarny konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych, bitwa kulinarna, licytacje, warsztaty, występy artystyczne. Dochód z imprezy zasili konto Fundacji Śląskie Hospicjum dla dzieci Świetlikowo w Tychach.

II Kulinarny Ogień dla Świetlikowa w Tychach PROGRAM

13.00 - Rozpoczęcie imprezy, informacja o celu imprezy, przedstawienie uczestników (szefowie, kucharze, uczniowie, blogerzy)
13.45 - Licytacja pierwsza (15 minut) - miejsce w jury + kilka przedmiotów
14.00 - 15.30 Konkurs kulinarny uczniów szkół gastronomicznych "Z gruntu najlepsze". W jury zasiądzie m.in. Walentyna Jałocha, międzynarodowy juror kulinarny.
Między 13.00 a 17.00 warsztaty dla dzieci i młodzieży: kulinarne (prowadzone przez szefów kuchni, którzy przyjadą z całej Polski), artystyczne, ruchowe.
Między 13.30 a 15.00 atrakcje artystyczne:
13.30 - Występ dziewcząt z UKS Silesia Chorzów Sekcja Gimnastyki Artystycznej (15 min)
14.00 - Zespół Contra - pokaz tańca (15 min)
14.30 - Pokaz karate (15 min)
14.45 - Licytacja druga (15 minut)
15.00 - 15.45 występ zespołu John Mineton
15.45 - Ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego "Z gruntu najlepsze" i wręczenie nagród
16.00 - 16.45 występ zespołu Yota v Yotę
16.45 - Licytacja trzecia (15 minut)
17.00 – 18.00 bitwa kulinarna "Haja na wykopki", w której wezmą udział szefowie kuchni, uczestnicy programu MasterChef Junior, blogerzy kulinarni, uczniowie szkół gastronomicznych. O wyniku bitwy zadecydują widzowie, oddając głosy po degustacji dań przygotowanych przez drużyny.
18.00 - 18.15 występ zespołu Orientyski
18.20 - 19.10 występ zespołu Syberian
19.10 - 19.30 ogłoszenie wyników, podziękowania artystom i szefom kuchni i zakończenie imprezy.

II Kulinarny Ogień dla Świetlikowa. Dodatkowe atrakcje:

Kuchnia polowa z grochówką i żurem śląskim (Jan Ryszka)
Animacje dla dzieci (malowanie buzi, warkoczyki, warsztaty i zabawy Szkoły Otwarte Okno)
Pasieka Gucio - warsztaty o pszczołach.
Pokazy live cooking szefów kuchni, na grillach, burger vege bonduelle
Gotowanie na gigantycznej patelni (170 cm średnicy)
Gotowanie na tajskich grillach (Mateusz Wojnar)
Piekielny kocioł
Słodkości i wypieki z lokalnych cukierni i piekarni

Dziczyzna, kita z koguta, flaczki, warsztaty wege, pierogi z czterech stron świata
Wszystkie dania będą przygotowywane na bieżąco - na oczach widzów

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tychy.naszemiasto.pl Nasze Miasto