2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Podbiał oznacza wiosnę. Kosmetyczne i lecznicze przepisy z podbiału

Podbiał oznacza wiosnę. Kosmetyczne i lecznicze przepisy z podbiału

Dlaczego warto jeść chrzan? Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka

Dlaczego warto jeść chrzan? Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka

Polecamy

Salmonella w kefirze. Jego spożycie może grozić zatruciem pokarmowym

Salmonella w kefirze. Jego spożycie może grozić zatruciem pokarmowym

W budownictwie mieszkaniowym wciąż zastój. Ekspert: skończy się wkrótce

W budownictwie mieszkaniowym wciąż zastój. Ekspert: skończy się wkrótce

Microsoft wygrał w sądzie z „przedstawicielami graczy”

Microsoft wygrał w sądzie z „przedstawicielami graczy”

Dodaj ogłoszenie