3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Chrupiące placki ziemniaczane...
fot. Fot. materiały prasowe

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Czy opłaca się jechać samochodem do Chorwacji? Cena takiej wycieczki może zaskoczyć

Czy opłaca się jechać samochodem do Chorwacji? Cena takiej wycieczki może zaskoczyć

9 wyjątkowych atrakcji Mediolanu na wiosnenną wycieczkę. Te miejsca Cię zachwycą

9 wyjątkowych atrakcji Mediolanu na wiosnenną wycieczkę. Te miejsca Cię zachwycą

Polecamy

Kochają go Meghan Markle i Cameron Diaz. Japoński sposób na gładką twarz bez skalpela

Kochają go Meghan Markle i Cameron Diaz. Japoński sposób na gładką twarz bez skalpela

Czy warto kupić odkurzacz pionowy zamiast tradycyjnego?

Czy warto kupić odkurzacz pionowy zamiast tradycyjnego?

Nowa funkcja na Instagramie. Wspólne kolekcje są już dostępne

Nowa funkcja na Instagramie. Wspólne kolekcje są już dostępne

Dodaj ogłoszenie