Druga edycja projektu „Zdrowa szkoła” zaczęła się w tyskim Zespole Szkół nr 7, czyli w szkole kształcących przyszłych kucharze. Znani z telewizji Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski i Konrad Birek znowu ruszyli w trasę, by promować zdrowe jedzenie i zachęcać do kulinarnych eksperymentów. Przed nimi jeszcze dziewięć szkół, m.in. w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Grodzisku Mazowieckim…
Szkoła tyska była jedyna na Śląsku, w której odbył się ten szczególny pokaz (z udziałem nauczycieli) przyrządzania prostych, zdrowych potraw. Zwłaszcza w oparciu o ryby. Hasłem programu jest bowiem „Przejdź z kości na ości”.
Grzegorz Łapanowski zachęcał do łączenia ryb, a zwłaszcza łososia norweskiego, z potrawami regionalnymi. Zapewniał, że doskonale smakuje z bryndzą kozią, jagnięciną czy boczkiem.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?