Pestki dyni to zdrowa alternatywa dla chipsów, słonych paluszków i krakersów. Ta niepozorna część dyni zawiera bowiem nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie oddziałują na układ nerwowy i naczynia krwionośne. Spożywając pestki dyni, dostarczamy do organizmu również witaminy z grupy B, wpływające pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci. Ponadto przyjmujemy witaminy D, E, A i C, wzmacniając tym samym układ odpornościowy. Pestki dyni możemy jeść sauté albo jako dodatek do sałatek lub jogurtu.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?