Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

„Błyskawice” pokonały Sokoła Łańcut i wskoczyły na fotel lidera Master League

„Błyskawice” pokonały Sokoła Łańcut i wskoczyły na fotel lidera Master League

Akcja ratownicza na jeziorze Lubie. Trzy osoby znalazły się w wodzie [ZDJĘCIA]

Akcja ratownicza na jeziorze Lubie. Trzy osoby znalazły się w wodzie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Przegląd prasy z Tychów w kwietniu

Przegląd prasy z Tychów w kwietniu

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!