W I Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym w Zespole Szkół nr 7 w Tychach wzięlo udział 12 uczniów ze szkół gastronomicznych z całego województwa śląskiego. Mieli półtorej godziny na przygotowanie deseru.
Jurorzy uznali, że najlepszy przyrządziła Agnieszka Buch, uczennica Zespołu Szkół nr 7. Na swoim koncie ma już tytuł Kucharza Śląska, zdobyty w grudniu 2009 w Sosnowcu, gdzie błysnęła pomysłem na perliczkę.
Drugie i trzecie miejsce w tyskim konkursie zajęły uczennice z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim. Drugie – Sonia Hojka, trzecie – Anna Matyjak.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?