Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Kibicowałeś na meczu Stali Stalowa Wola z Sandecją Nowy Sącz? [ZDJĘCIA TRYBUN]

Kibicowałeś na meczu Stali Stalowa Wola z Sandecją Nowy Sącz? [ZDJĘCIA TRYBUN]

Wybory do rady miasta Gorzowa. Oto kandydaci i ulice w okręgu nr 2

Wybory do rady miasta Gorzowa. Oto kandydaci i ulice w okręgu nr 2

Polecamy

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet

Właśnie teraz niedobór tej witaminy odczuwamy najbardziej! Zobacz, objawy

Właśnie teraz niedobór tej witaminy odczuwamy najbardziej! Zobacz, objawy

Nowość w klasach mundurowych. Szykują się spore zmiany

Nowość w klasach mundurowych. Szykują się spore zmiany