MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku...
fot. amenic181

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Czerwone mięso

Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku spożywania wszystkich rodzajów mięs, jednak najsilniejsza zależność dotyczyła tego czerwonego, m.in. wieprzowiny i wołowiny (przy największym spożyciu ryzyko zwiększone o 24 proc.), a także przetworów mięsnych (23 proc.) oraz mięsa w sumie (30 proc.). Największe prawdopodobieństwo zachorowania, zwiększone aż o 85 proc., dotyczyło osób spożywających 150 g czerwonego mięsa dziennie.

Zobacz również

Dramat w powiecie gorlickim. Ksiądz zmarł podczas niedzielnej mszy

NOWE
Dramat w powiecie gorlickim. Ksiądz zmarł podczas niedzielnej mszy

Wielkie emocje piłkarskie na Balcerzak Cup w Sieradzu. Potem grają Biało-CzerwoniFOT

Wielkie emocje piłkarskie na Balcerzak Cup w Sieradzu. Potem grają Biało-CzerwoniFOT

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Dziś Światowy Dzień Krwiodawcy.  Atrakcje dla krwiodawców

Dziś Światowy Dzień Krwiodawcy. Atrakcje dla krwiodawców

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?