Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pszczyński deser promowała tyszanka

JOL
Justyna Włoszek jako Daisy
Justyna Włoszek jako Daisy Jolanta Pierończyk
Absolutną nowością w pszczyńskich restauracjach jest deser Daisy. Jest to ... jabłko (najlepiej ligol) gotowane w wywarze z dodatkiem cynamonu i miodu. W tym wywarze musi się potem macerować przez 24 godziny. Następnie jest nadziewane orzechami laskowymi i włoskimi z dodatkiem miodu. Przed podaniem polewa się sosem czekoladowym z dodatkiem rumu.

Integralną częścią deseru jest alkoholowy napój składający się z wywaru z jabłek pomieszanego ze spirytusem.

Deser Daisy kosztował będzie 12 zł i będzie podawany zarówno na zimno (latem), jak i na ciepło (zimą). Jest wspólną inicjatywą pszczyńskich restauratorów i we wszystkich restauracjach będzie dostępny.

Podczas Daisy Days promowała go tyszanka, Justyna Włoszek w roli Daisy.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tychy.naszemiasto.pl Nasze Miasto